Politika

Sastali se Nikšić i Izetbegović: Poznati detalji sastanka

Lider Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić i Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA), danas su u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine održali radno konsultativni sastanak na temu komuniciranja aktuelne političko sigurnosne situacije u okvirima evropskih institucija.

Sastali se Nikšić i Izetbegović - Raport

Kako se navodi u saopćenju ovo je bila prilika da predstavnici Stranke demokratske akcije budu upoznati sa uspostavljenim koordiniranim zajedničkim djelovanjem Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke na nivou institucija Evropske unije.

“Preciznije, dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju u Evropskom parlamentu i drugim EU institucijama, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini koja više nije prosto politička već i ozbiljna sigurnosna prijetnja. Podsjećamo, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je članica Partije evropskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Evropu, piše Raport.

Ostavljajući u ovom trenutku po strani političke razlike, Stranka demokratske akcije kao članica Evropske pučke stranke (EPP), pozvana je na otvorenu saradnju po pitanju komuniciranja sa međunarodnim akterima na šta je pozitivno odgovoreno. U SDP smatraju da ukoliko sve stranke članice različitih evropskih političkih porodica iskoriste svoje kontakte da komuniciraju poruke u interesu države Bosne i Hercegovine to će zasigurno rezultirati jasnijom slikom o razmjerama trenutne krize, pozicijama aktera i sigurnosnim izazovima u Bosni i Hercegovini. Kao rezultat se očekuje konkretan odgovor međunarodne zajednice u skladu sa njihovim pravima i obavezama.

Na sastanku su učestvovali predsjednici Nermin Nikšić i Bakir Izetbegović, te zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Bećirović, Saša Magazinović i Halid Genjac”, navodi se u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh