Politika

Nermin Nikšić o Miloradu Dodiku: Ovo su njegovi posljednji trzaji

SDP će podržati prijedlog da se iz federalnog budžeta godišnje izdvaja dva posto za povratnike u Republici Srpskoj.

Nermin Nikšić - Slobodna Bosna

Član Predsjedništva i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je pozvan da spusti tenzije. Komentarisan je i današnji Dodikov neprimjeren čin.

Ovo su dva zaključka današnjeg razgovora predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, jednog od potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića sa predsjednicima općinskih i gradskih vijeća u Republici Srpskoj.

Napomenuto je da je još nekoliko stranaka već iskazalo spremnost da podrži da se iz budžeta Federacije Bosne i Hercegovine više novca izdvaja za pomoć povratnicima u Republici Srpskoj.

Govoreći o Dodikovom političkom djelovanju ukazali su da su povratnici zabrinuti te su ga pozvali da, kako je rečeno, spusti tenzije i da se nastavi živjeti u miru.

Nikšić je poručio građanima da, kako je izjavio, ni po koju cijenu ne zalažu sebe i svoju djecu za bilo čije carstvo i funkciju. Najavio da će stranka na čijem je čelu iskoristiti sva raspoloživa sredstva da bi se suprotstavila Dodikovom štetnom djelovanju. To bi trebalo značiti i SDP-ov angažman u Evropskoj uniji i šire.

Ocijenio je da “retorika ipak pada”, a onda se osvrnuo na to što je Dodik pozvao harmonikaša koji je danas u zgradi Predsjedništva svirao njemu i njegovim stranačkim kolegama.

“Kući može raditi šta hoće. Živimo u zemlji u kojoj niko ne odgovara za zloupotrebu javnih resursa. Čuli smo da je napravio sijelo od toga. On je pokazao da ne zavrjeđuje da bude član Predsjedništva. Ovo je bruka za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je predsjednik SDP-a.

Kako je kazao, Dodik je svjestan svog političkog kraja i da su ovo njegovi posljednji trzaji.

Potpredsjednik SDP-a Mijatović smatra da Republika Srpska neće formirati svoju vojsku, kako je Dodik najavio, jer “nema para”. Dodiku je poručio da je “jedna velika sramota”.

Tvrdi da SDP neće koalirati sa SDA, kako se to špekuliše nakon njegovog prošlosedmičnog susreta sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem u Banjoj Luci, ali da postoji interes probosanskih stranaka za zajedničkim izbornim nastupom u Republici Srpskoj, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh