Politika

Džaferović o Dodikovom dovođenja harmonikaša u Predsjedništvo BiH: To je najobičniji primitivizam

Posebno je pitanje kako je taj instrument uopće mogao da uđe u predsjedništvo BiH. Ne bi trebalo ući ništa čemu nije mjesto. Muzičkom instrumentu nije mjesto u Predsjedništvu BiH – kazao je Džaferović.

Šefik Džaferović - FENA

– To je pokušaj da se ponizi Predsjedništvo BiH. Samo pokušaj koji je završio ponižavanjem onih koji su to uradili, kazao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović o tome što je Milorad Dodik doveo harmonikaša u ovu bh. instituciju.

– Svako svojim djelima oslikava sebe i stvara predstavu o sebi u javnosti. Javnost razumije te postupke i sigurno je da će to biti protumačeno kao samoponižavanje. Posebno je pitanje kako je taj instrument uopće mogao da uđe u predsjedništvo BiH. Ne bi trebalo ući ništa čemu nije mjesto. Muzičkom instrumentu nije mjesto u Predsjedništvu BiH – kazao je Džaferović.

Dodao je da svako priča priču o sebi, ali ne o državi.

– Meni je cilj da i ova država bude normalna kao i sve u svijetu, zna se kakav je kodeks i bonton u Predsjedništvu. Oni koji su spremni da spuste na takav nivo govore o sebi, ne govore o državi, ne govore o narodu, već samo o sebi! Ovo je najobičniji primitivizam – poručio je Džaferović, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh