Politika

SABNOR BiH: Dodikovi potezi su napadi na ustavni poredak države i čin veleizdaje

Antiustavno djelovanje Milorada Dodika predstavlja napad na Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz SABNOR-a BiH.

Milorad Dodik - Vijesti.ba

“U situaciji otvorenog napada na našu domovinu, mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju. Pozivamo, prije svega sve građane Bosne i Hercegovine, da stanemo u jedinstven antifašistički front odbrane Bosne i Hercegovine od svih sila koje je žele razgraditi”, navodi se saopćenju.

U SABNOR-u smatraju kako su potezi Milorada Dodika i SNSD-a “napadi na ustavni poredak države i čin veleizdaje” te dodaju kako su u Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine predviđene konkretne mjere za ovakve aktivnosti.

“Nalazimo se u vremenu kada su minute važne i kada nema vremena za odlaganje bilo koje aktivnosti za sutra. Ovo je biti ili ne biti. Građani ove zemlje zaslužuju, nakon svega što su prošli i prolaze, naše odlučno suprotstavljanje svim rušiteljima države. Pokažimo svim zakonskim sredstvima da nas ima više nego njih i da je naša ljubav prema Bosni i Hercegovini jača od njihove mržnje”, stoji na kraju saopćenja za javnost SABNOR-a BiH, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh