Politika

Igor Radojičić odbio privilegije bijelog hljeba i Banjoj Luci uštedio 30.600 KM

Iako se većina političara nakon odlaska s funkcije odlučuje na iskorištavanje tzv. bijelog hljeba, bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić to nije učinio.

Igor Radojičić - Nezavisne.com

Naime, nakon što je gradonačelničku funkciju u Banjoj Luci preuzeo Draško Stanivuković, Igor Radojičić odlučio se prijaviti na biro čime je propustio priliku da iz budžeta Grada Banje Luke uzme više od 30.000 KM koje mu prema zakonu pripadaju.

Kako je potvrđeno za portal Srpskainfo, Radojičić je tokom obavljanja gradonačelničke funkcije primao platu u iznosu od 5.100 KM.

Samim tim, da se bivši gradonačelnik odlučio na iskorištavanje “bijelog hljeba”, inkasirao bi tačno 30.600 KM za šest mjeseci koliko prema zakonu može koristiti ovu privilegiju.

Umjesto toga, Radojičić se prijavio na biro za zapošljavanje na kojem je bio sve do septembra kada se vratio na stari posao na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci.

Na ovom fakultetu, Radojičić obavlja funkciju višeg asistenta na Katedri za automatiku, a također je član i Nastavno-naučnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci.

Inače, Radojčić je magistar elektrotehnike, a posao višeg asistenta na svom matičnom fakultetu napustio je 2003. godine, kada se opredijelio za političku karijeru.

U to vrijeme je bio generalni sekretar SNSD-a i narodni poslanik, da bi tri godine kasnije bio izabran za predsjednika Narodne skupštine RS-a, a potom za gradonačelnika Banje Luke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh