Politika

NSRS obilježava 30 godina postojanja

Svečana akademija povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) biće održana 25. oktobra, odlučio je Odbor za obilježavanje ovog jubileja.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Odbor za obilježavanje 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine RS danas je na sjednici utvrdio konačan program obilježavanja ovog jubileja.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da će tim povodom 22. oktobra u 12.00 časova biti otvorena izložba u Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u organizaciji Arhiva Republike Srpske.

Svečana akademija će biti 25. oktobra u 13.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci, a potom i koktel za zvanice.

Povodom ovog jubileja, Narodna skupština je priredila i štampala monografsku publikaciju na 208 strana u kojoj veći broj autora piše o istorijskom kontekstu osnivanja i radu Narodne skupštine u protekle tri decenije.

Na proslavu godišnjice biće pozvani, između ostalih, poslanici prvog skupštinskog saziva, predstavnici institucija vlasti Republike Srpske, ministri, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, predsjednici parlamenata regiona te predstavnici Parlamenta Sankt Peterburga.

Narodna skupština je formirana 24. oktobra 1991. kao Skupština srpskog naroda u BiH, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh