Politika

SNSD organizovao proteste u Bijeljini protiv gradonačelnika iz SDS-a

Dok su predstavnici opozicije u Banjoj Luci održavali demonstracije protiv SNSD-a i vladajuće strukture, predstavnici SNSD-a u Bijeljini održali skup protiv gradonačelnika Ljubiše Petrovića (SDS).

Protesti u Bijeljini - Srna

Skupu u Bijeljini prisustvovali su čelnici gradskih organizacija stranaka koje čine skupštinsku većinu u ovom gradu, a građani su nosili transparente s natpisima “Izvuci se iz podaničke mreže”, “Ne brukaj nas više”, “Stop propadanju Bijeljine”, “Obećao si eksperte, a doveo si kumove i rođake” i “Smjena”.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vladimir Lazić izjavio je kako Bijeljina ne želi da bude talac gradonačelnika.

“Ne treba nama kočničar, nego mašinovođa”, poručio je Lazić.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je na skupu da je gradonačelnik nedorastao svom poslu i vođenju grada sa preko 100.000 stanovnika, koji trpe zbog njegovog nerada.

“Spremni smo na saradnju, ali ako Petrović nastavi ovako da radi, neće još dugo biti gradonačelnik”, poručio je Đurđević.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina Nedeljko Jović rekao je na skupu da ne vjeruje u Petrovićevu promjenu i ocijenio da njega zanima napredak u politici, a ne bolji život građana Bijeljine.

Time se, kako je rekao, onemogućavaju ili ignorišu projekti i investicije koje u Bijeljini obezbjeđuju član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i Vlada RS-a.

“Stranke ne mogu same, građani moraju podići glavu i glas i reći da ovako više ne može i da Bijeljina može i mora bolje”, rekao je Jović.

U međuvremenu, dok su predstavnici SNSD-a i drugih vladajućih stranaka održavali demonstracije protiv gradonačelnika Petrovića, on se s ostatkom opozicije nalazio na velikom protestnom skupu u Banjoj Luci, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh