Politika

Dodik se pohvalio svojim odgovorom Escobaru: Je*e mi se za sankcije, to sam već prošao

Ovu riječ ću koristiti uvijek u personalnim razgovorima sa svim takvim koji misle da mogu nama ovdje da prijete sankcijama. Odgovorio sam veoma precizno i jasno, rekao je danas Dodik

Milorad Dodik - Twitter

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šef SNSD-a Milorad Dodik danas je na konferenciji za novinare pokazao stenogram jučerašnjeg razgovora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, zaduženim za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Istakao je da nije imao namjeru da izlazi u javnost sa detaljima tog razgovora, ali da će to učiniti nakon što je Ambasada SAD-a izdala svoje saopćenje.

Dodik je naveo da mu je Escobar rekao: “Moram ti reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene ne samo za one koji opstruišu napredak, nego i one koji imaju koristi od toga”.

Zatim je rekao da ne može javno izreći šta mu je on odgovorio, te je pokazao stenogram u kojem stoji njegov odgovor:

– J*** mi se za sankcije. To sam prošao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi prijetiti.

– Ovu riječ ću koristiti uvijek u personalnim razgovorima sa svim takvim koji misle da mogu nama ovdje da prijete sankcijama. Odgovorio sam veoma precizno i jasno – rekao je danas Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh