Politika

Nermin Džindić: Danas isplata avgustovske plate radnicima rudnika ‘Kreka’

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić izjavio je da je za danas planirana isplata avgustvovske plate radnicima rudnika “Kreka”.

Nermin Džindić - Vijesti.ba

Na sastanku sa upravom firme “Elektroprivreda BiH”, a povodom Dana koncerna preduzeća, DŽindić je rekao da je informaciju o platama dobio od uprave ovog rudnika, saopšteno je iz federalne Vlade.

On je zatražio od uprave “Elektroprivrede” da izvijesti o toku restrukturisanja rudnika u okviru koncerna, kao i da detaljno obrazlože razloge kontinuiranih protesta i problema u “Kreki”.

DŽindić je rekao da program restrukturisanja i ispunjavanje preuzetih obaveza ne smiju biti dovedeni u pitanje ni sa čije strane, te da zahtijeva od rukovodstva “Elektroprivrede” da ubrza sprovođenje plana restrukturisanja i uređenja stanja u rudnicima u okviru koncerna.

Direktor “Elektroprivrede BiH” Admir Andelija rekao je da je ovo preduzeće ispunilo svoj dio dogovora koji se odnosi na “Kreku”, te pozvao predstavnike Sindikata rudnika da ispune svoje obaveze preuzete sporazumom potpisanim 19. maja, jer će svojim daljim opstruisanjem i odustajanjem od ispunjavanja obaveza rudnike odvesti u stečaj.

Uprava “Elektroprivrede BiH” informisala je DŽindića o trenutnim i narednim aktivnostima na izgradnji Bloka sedam Termoelektrane “Tuzla”.

U saopštenju je navedeno da federalna Vlada očekuje u vrlo skorom vremenu izjašnjavanje organa “Elektroprivre i turizma, saradnje u oblasti de BiH” o mogućim modalitetima nastavka realizacije projekta, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh