Politika

Adil Osmanović: “Očekujemo da reaguje OHR, Parlament BiH ne može biti u blokadi”

U Sarajevu se sjednica Predstavničkog doma PSBiH intoniranjem himne države BiH, a u sali je prisutno 29 zastupnika te sjednica ima kvorum za punopravan rad. Zastupnici iz RS-a ne prisustvuju sjednicu.

Adil Osmanović - Radiosarajevo

Mi smo u julu prihvatili da se 23. sjednica odgodi. Ostavili smo više od mjesec dana da vidimo d ali će doći do određenih političkih usaglašavanja. Nije bilo očito pomaka. Gdje ćemo mi voditi raspravu ako ne u institucijama BiH. Ovdje se možemo odrediti prema krizi. Nije PS doprinijela ni za šta od ovoga. Na nama je da pokažemo i domaćoj i međunarodnoj javnosti da činimo sve da otkočimo i da nema blokada institucija BiH. Očekujemo i da reaguje OHR, oni su donijeli dopune Krivičnog zakona i trebali bi povući određene poteze“, kazao je Adil Osmanović ispred Kluba SDA.

Poznato je da zastupnici iz bh. entiteta Republika Srpska bojkotuju rad zbog nametanja Zakona o negiranja genocida od strane bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka te se oni nisu pojavili u Sali iako su u zgradi institucija BiH, piše “Crna-hronika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh