Politika

Ifet Feraget o kandidaturi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH: Treba mi malo vremena da se to slegne!

Advokat porodica Memić i Dragičević, Ifet Feraget, navodno bi, prema pisanju pojedinih medija u BiH, mogao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Ifet Feraget - Nap.ba

Naime, iz izvora bliskih vrhu SDP-a, portal Vijesti.ba saznaju da je ideja čelnih ljudi SDP-a i NiP-a da zajednički ponude Ferageta kao nestranačkog kandidata za Predsjedništvo BiH.

Navodno je SDP spreman podržati Ferageta kojeg je predložio NiP. Prema informacijama koje ima pomenuti medij, dogovor vrha stranaka je potrebno da potvrde i stranački organi.

Danas smo pozvali Ifeta Ferageta, a on je u kratkoj izjavi za Source.ba portal rekao kakva on ima saznanja, te o čemu se radi.

Ja trenutno nemam nikakve zvanične informacije. Ukazana mi je ogromna čast samim tim što je neko prepoznao ovaj moj rad i ovu moju borbu i uopće pomislio da bih mogao obnašati tu najveću dužnost. Ukazano mi je ogromno poštovanje. Nisam još uvijek ozbiljno o tome ni razmišljao, zato što nisam dobio nikakvu zvaničnu ponudu. Ne bih želio da bilo šta špekulišem i govorim, treba mi malo vremena da se to slegne. Ako dobijem neke zvanične informacije, onda ću moći dati svoj zvanični komentar“, rekao je danas za naš portal advokat Ifet Feraget.

Upitali smo ga da nam kratko prokomentariše pojedine komentare na društvenim mrežama da bi ovakav njegov potez značio da je svoju borbu, u slučajevima Dragičević i Memić, iskoristio zbog politike.

Samo onaj ko mene ne poznaje može napisati takav komentar“, kratko je poručio Feraget na kraju razgovora za Source portal.

Novinar: Haris Ahbabović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh