Politika

Milorad Dodik: “Nije bilo sastanka sa Schmidtom”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da nije razgovarao sa Christianom Schmidtom u Istočnom Sarajevu, te da je pisanje federalnih medija spekulacija i poručio da njegov stav o ovom pitanju ostaje isti.

Milorad Dodik - Istokrs.com

Dodik ističe da federalni mediji imaju za cilj da naprave neku vrstu deorganizacije, te poručio da neće razgovorati sa Schmidtom u svojstvu visokog predstavnika dok god se to pitanje ne reguliše u Vijeću sigurnosti.

S kim god i kad god bude Schmidt razgovarao, dvije stvari su važne. Ne pričam o njemu kao ličnosti, ne pričam o njemu kao eventualno visokom predstavniku. On nije visoki predstavnik, nije imenovan odlukom Vijeća sigurnosti. Za mene ostaje takav i nema potrebe da se mi sastajemo“, izjavio je Dodik za RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh