Politika

Iz RS-a traže da visoki predstavnik smijeni Komšića

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan pozvao je visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da smijeni predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića zbog njegovih izjava o ukidanju kategorije konstitutivnih naroda u BiH.

Željko Komšić - Facebook

On je rekao da je Komšićev stav o multikulturalnoj BiH i bez konstitutivnosti samo je opasna tendencija narušavanja dostignutog balansa, pokušaj dominacije kroz majorizaciju kao proces i vrsta odnosa koja BiH vodi u neizvjesnu budućnosti.

Budući da je Komšić svoju izjavu, kojom narušava Ustav BiH i koja dovodi do nestabilnosti BiH, dao pred visokim predstavnikom Schmidtom, kojeg Komšić priznaje, pozivamo Schmidta da smijeni predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i da se iz Slovenije vrati kao građanin BiH, a ne kao član Predsjedništva“, kazao je Karan, prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh