Politika

Milorad Dodik: “U Sarajevu je hajka na mene, a nešto doprinose i ovi ovdje iz Republike Srpske”

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, govorio je o aktuelnim političkim temama u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, Dodik je komentarisao i Zakon o zabrani negiranja genocida.

Milorad Dodik - Intellinews.com

Kako je istakao, od Tužilaštva BiH nije dobio poziv zbog negiranja genocida, a i kada bi dobio, Dodik ističe, da se ne bi odazvao.

– U Sarajevu je hajka na mene, a nešto doprinose i ovi ovdje iz Republike Srpske. Sve što je krivično djelo smatram da svako ima legitimno pravo, pa makar se radilo o meni, ja ih pozivam da procesuiraju. Ali, imate prijavu dvije anonimne osobe iz Tuzle koji su rekli da sam ja uzurpirao vlast u Republici Srpskoj i da sam ja taj koji saopštava odluke Vlade i traži se saslušanje mene, Cvijanović, Viškovića, Šeranića, Natalije Trivić, rekao je Dodik.

Dodik kaže da je to “obična glupost na koju neće trošiti vrijeme”.

– Da li sam ja u svojoj izjavi kada sam rekao da školska godina možda neće ići nekog 28. nego drugoga, da li sam ja taj koji je uzurpirao vlast ministara. To je jedna obična glupost na koju ja treba da trošim vrijeme, kazao je gostujući na ATV.

Prema Dodikovom mišljenju, ubrzo će doći vrijeme kada će “muslimani progoniti Srbe”.

– Nisam dobio oko toga (Inzkov zakon), vidim da su oni to malo umirili, ali to je sve da se slegne politička situacija i da se obezbijedi neko vrijeme gdje će oni orgijati, gdje će muslimani progoniti Srbe, ističe Dodik.

Poručuje da nije časno da “Srbin presuđuju da li su Srbi imali pravo reći da u Srebrenici nije bio genocid”.

– Tužilac je musliman. Mislim da nije časno da ni Srbin tužilac učestvuje u tome i da presuđuje da li su Srbi imali pravo ili nisu imali pravo kada kažu da u Srebrenici nije bio genocid, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh