Politika

Željko Komšić: Konkretni razgovori i zaključci s Erdoganom

U Predsjedništvu BiH održan je sastanak članova Predsjedništva BiH sa turskim predsjednikom Recep Tayyip Erdoganom.

No image - Haber.ba

U obraćanju nakon sastanka predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio da su razgovori bili korisni i iskreni.

– Teme su one koje se tiču bilateralnih, ali i regionalnih odnosa. Dotaklo smo se i globalnih tema. Dogovor je da sljedećin sastanak BiH, Turska i Srbija održi u Bosni i Hercegovini, rekao je Komšić.

Dodao je da ti sastanci doprinose stabilizaciji u regiji.

– Razgovarali smo o šansi za BiH da trgovinska razmjena napokon dosegne jednu milijardu dolara. Od Erdogana smo upoznati sa stanjem investicija Turske u BiH i problemima koje ima Turkish Zirat Banka. Razgovarali smo o potrebi da turske kompanije dovedemo u ravnopravan položaj sa domaćim firmama, radi se o Natronu i fabrici Sode u Lukavcu. Razgovarali smo sa dvije strane potpišu sporazum u oblasti energetike, rekao je Komšić.

On je rekao da su govorili i o aktuelnoj situaciji u BiH, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh