Politika

Mirko Šarović: “Jaz između nas i onih koji trenutno vode RS je ogroman”

On je istakao da se stav SDS-a po pitanju visokog predstavnika nije promijenio na bilo koji način.

Mirko Šarović - Vijesti.ba

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da su se stranke iz Republike Srpske “okupile oko odgovora na odluku Valentina Inzka jer je u pitanju opći interes”, ali u svemu osim kod ovog pojedinačnog pitanja opozicija i aktuelna vlast imaju različita mišljenja.

On kaže da postoji ogroman jaz u vezi s tim “kako se vodi Republika Srpska, kakvo je stanje u društvu i put kojim ona sada ide”.

U tom smislu se, dodao je Šarović, opozicija se razlikuje od aktuelne vlasti i nastavit će potencirati na tome jer se kod životnih pitanja putevi razilaze.

“Srpska demokratska stranka smatra da pitanja razvoja, ekonomije, infrastrukture i promjene društva na bolje što prije moguće trebaju biti dominanta, a da paralelno sa tim treba rješavati i krizu izazvanu nametanjem odluke od strane Valentina Inzka”, kazao je Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, koja je danas održana u Banjoj Luci.

On je upozorio da nastala situacija “ima potencijal da eskalira ukoliko glavnu riječ budu vodili nerazumni ljudi”.

“Kriza u BiH konstantno raste od izbora 2018. i formiranja aktuelne parlamentarne većine. Ključni krivci za to su oni koji danas upravljaju ili su nosioci vlasti, ne samo u RS, nego i na nivou cijele BiH, koji su na neki način provocirali i doveli do toga da danas razgovaramo o drugačijoj ulozi visokog predstavnika u BiH”, naveo je Šarović.

On je istakao da se stav SDS-a po pitanju visokog predstavnika nije promijenio na bilo koji način.

“SDS čvrsto ostaje pri stavu da ovoj zemlji ne treba visoki predstavnik i da ne treba njegova uloga u kojoj bi arbitrirao i donosio tako krupne odluke kao što su zakoni, jer to je isključivo nadležnost parlamenta”, naveo je Šarović, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh