Politika

Željko Komšić od danas predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić će obnašati dužnost predsjedavajućeg narednih osam mjeseci.

Željko Komšić - Twitter

Predsjedavajući Predsjedništva BiH od danas je, po načelu rotacije, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Komšić će obnašati dužnost predsjedavajućeg narednih osam mjeseci.

Ova rotacija se odvija na osnovu člana V stava (2) b. Ustava Bosne i Hercegovine, a u vezi s članom 5. stavom (2) Poslovnika o radu Predsjedništva BiH („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, br. 10/13, 32/13 i 22/14).

U intervjju za Fenu ranije je rekao kako očekuje da će na ovoj poziciji imati mnogo posla te da će biti potrebno sazivati redovne sjednice.

Komšić je naglasio da je potrebno organiziranje sjednica Predsjedništva BiH koje neće biti vanredne ili telefonske važno za funkcioniranje države, ali tokom proteklih osam mjeseci kada je dužnost predsjedavajućeg obavljao Milorad Dodik toga nije bilo.

“Prvi prioritet bit će održati redovan ritam održavanja sjednica na kojim će se raspravljati o važnim pitanjima”, naglasio je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh