Politika

Fadil Novalić: ‘Marš mira’ čuva od zaborava sve što se ovdje desilo

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u kasnim popodnevnim satima stigao je zajedno sa učesnicima Marša mira u Memorijalni centar u Potočare.

Fadil Novalić - Vijesti.ba

Federalni premijer i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, jutros su se pridružili učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima, prenose “Vijesti“.

Zajedno sa Majkama Srebrenice pri ulasku u Kompleks Memorijalnog centra premijer Novalić položio je cvijeće ispred Spomen obilježja.

Pridružujući se učesnicima Marša mira danas je poručio:

“Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu bježeći od zločinaca. Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći.

Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh