Politika

Adil Osmanović: “Političke stranke otežavaju rad ministrima”

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović izjavio je danas u Sarajevu da Vijeće ministara BiH ne radi dovoljno na ispunjavanju 14 uvjeta koje je pred BiH postavila Evropska komisija.

Adil Osmanović - Radiosarajevo

Dodao je da je neophodno Parlamentarnoj skupštini uputiti izmjene i dopune zakona o javnim nabavkama, izbornog zakona, zakona o sprečavanju sukoba interesa, te zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV).

Većina ministara u Vijeću ministara ima kapacitet da dobro radi svoj posao, ali političke stranke iz kojih dolaze im ne daju da rade posao koji BiH ubrzano pokreće ka Evropskoj uniji – smatra Osmanović.

Istakao je da lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne saziva sjednice Predsjedništva BiH, a očigledno je, kaže Osmanović, da takve smjernice daje i svojim ministrima u Vijeću ministara.

Politika koju vodi lider SNSD-a i njegova stranka je već viđena na ovim prostorima a to je politika Srpske demokratske stranke (SDS) iz 1998. i 1999. godine kada su opstruirali uspostavu funkcionalnih institucija BiH – rekao je Osmanović.

Naveo je i da je tu politiku zaustavila međunarodna zajednica, ali je dodao da mu se čini da u tom pravcu ide i SNSD, piše “Fena”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh