Politika

Željko Komšić: “Dodik zloupotrijebio instituciju Predsjedništva BiH”

“…zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine…”

Željko Komšić - Avaz.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je večeras pismo koje je njegov kolega iz kolektivnog šefa države Milorad Dodik uputio predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove Carmelu Agiusu u vezi s upućivanjem ratnog zločinca Radovana Karadžića da kaznu doživotnog zatvora služi u Velikoj Britaniji.

“Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje, i javno se stavljati na stranu ratnog zločinca. Čak mi je možda i drago da to radi. Ako ima neko u svijetu da ne zna kakav je, da sazna kroz ovakva pisma.

Međutim, zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine.

Moj stav je, recimo, da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak, i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju.

Da je to pismo lažno potpisano i predstavljeno će biti svi obaviješteni, a on neka brani krvnike i zločince, i potpisuje se kao Milorad”, napisao je Komšić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, sudija Agius nedavno je donio odluku da ratni zločinac Karadžić ostatak doživotne kazne odsluži u Velikoj Britaniji, što je britanska vlada na kraju i podržala. Na tu njegovu odluku požalio se Dodik, izrazivši duboku zabrinutost i zamolivši ga da je još jednom preispita i Karadžića pošalje u neki drugi evropski zatvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh