Politika

Tomislav Tomašević: Ovo su povijesni izbori za Zagreb

Ovo su definitivno povijesni izbori jer nakon 20 godina Zagreb će dobiti novog gradonačelnika danas ili u drugom krugu, kazao je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika stranke zelene ljevice Možemo! Tomašević

Kandidat za gradonačelnika stranke zelene ljevice Možemo! Tomislav Tomašević, koji prema većini anketa uvjerljivo vodi u utrci na lokalnim izborima za gradonačelničko mjesto u Gradu Zagrebu, glasao je na izbornom mjestu na Trešnjevci.

“Nadam se će danas građani i građanke Zagreba na izbore izići u što većem broju. Ovo su definitivno povijesni izbori jer nakon 20 godina Zagreb će dobiti novog gradonačelnika danas ili u drugom krugu. Ono što je sigurno je da se samo danas glasa o Gradskoj skupštini i da će se danas vidjeti tko će imati većinu u Skupštini”, kazao je Tomašević.

On je podsjetio kako građani na lokalnim izborima glasaju na četiri listića: za mjesni odbor, za gradsku četvrt, za Gradsku skupštinu i za gradonačelnika.

Uz Tomaševića, izborne ankete pokazuju kako su građani Zagreba najskloniji kandidatkinji stranke “Milan Bandić 365” i aktualnoj obnašateljici dužnosti gradonačelnice Jeleni Pavičić Vukičević, zatim kandidatu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Davoru Filipoviću i kandidatu Socijaldemokratske partije (SDP) Jošku Klisoviću.

U Zagrebu je istaknuto ukupno deset kandidatura za mjesto gradonačelnika, a ukoliko nijedan od kandidata ne dobije natpolovičnu većinu od broja izašlih birača, dvoje kandidata s najviše glasova natjecat će se u drugom krugu lokalnih izbora 30. svibnja/maja.

U 7 sati otvoreno je preko 6.000 izbornih mjesta za prvi krug lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj na kojima se kandidiralo preko 38.000 kandidata i na kojima pravo glasa ima 3,66 milijuna birača. Birališta će biti otvorena do 19 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh