Politika

Klub Bošnjaka traži što hitniju istragu, kazne i posebnu sjednicu

Na sjednici Kluba vijećnika Bošnjaka, koja je održana dana 26. aprila 2021. godine, poslane su poruke povodom uznemiravanja građana neredima i vandalskim napadima koji su se dogodili u gradskom naselju Donja Mahala.

Mostar - Twitter

Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje ekstremne napade organizovane vandalske grupe na živote i imovinu građana koji su se dogodili u mostarskom naselju Donja mahala, 24/25. april 2021. godine, u vrijeme policijskog sata i ukazuje na zabrinutost sigurnosnom situacijom u Gradu Mostaru.

Podsjećamo kako se slični vandalski napadi u Mostaru ponavljaju više godina od sličnih ili istih grupa, gdje imamo kontinuirane napade na imovinu građana kao i narušavanje mira u Gradu Mostaru.

Cijenimo da je nedopustivo da se za ovo vrijeme takve pojave neprocesuiraju i nekažnjavaju.

Klub vijećnika Bošnjaka je u punom kapacitetu opredjeljen za jačanje sigurnosne situacije u Mostaru i istarajati će u tome da se ovaj događaj odgovarajući sankcioniše kako bi se u budućnosti onemogućile slične situacije.

Na sjednici Kluba vijećnika Bošnjaka doneseni su slijedeći zaključci :

1. Pozivamo nadležne i odgovorne organe MUP-a HNK i institucije pravosuđa da adekvatno odgovore i što hitnije provedu istragu i kazne počinioce kako bi se sigurnosna situacija stabilizirala i poslale poruke da svi građani Mostara kao i njihova imovina moraju biti zaštićeni.

2. Na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara zatražiti će se uvrštavanje na Dnevni red tačka „Sigurnosna situacija u Gradu Mostaru“.

3. Pozivamo Skupštinu HNK da na prvoj narednoj sjednici razmatra sigurnosno stanje u HNK sa težištem na Mostar, te donese potrebne odluke i preporuke nadležnim institucijama.

4. Pozivamo MUP HNK da maksimalno pojača sigurnosne mjere na području Grada Mostara kako se u budućnosti ne bi dogodili slični slučajevi.

PREDSJEDNIK

Dr. Zlatko GUZIN


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh