Politika

Karić odala počast žrtvama genocida u Srebrenici: Hodajući između bolnih uspomena

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić posjetila je Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, te je odala počast žrtvama genocida.

Benjamina Karić - Facebook

Hodajući između bolnih uspomena na ljude ubijene u genocidu pred očima su mi se odvijale slike njihovih posljednjih trenutaka i patnje članova porodica koju cijeli život nose sa sobom.

Tu patnju niko ne može olakšati ali ono što možemo i moramo uraditi je da čuvamo sjećanje na žrtve genocida svaki dan u godini. To je naša civilizacijska dužnost.

Ovo su moji dojmovi tokom posjete Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari gdje sam odala počast žrtvama Genocida u Srebrenici.

Iznenađena sam da u budžetu Grada Sarajeva za 2021. godinu nema sredstava za Memorijalni centar.

Dala sam obećanje da ću osigurati sredstva u rebalansu budžeta za 2021. godinu, te da će Grad Sarajevo pomagati financijski i projekte Memorijalnog centra naredne četiri godine“, poručila je Karić, prenosi “Radio Sarajevo“.

Hodajući između bolnih uspomena na ljude ubijene u genocidu pred očima su mi se odvijale slike njihovih posljednjih…

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcNedjelja, 18. travnja 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh