Politika

Željko Komšić: “Veliko i plemenito djelo generala Divjaka ostat će zapisano u historiji Bosne i Hercegovine”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio je povodom smrti bivšeg generala Armije Republike BiH Jovana Divjaka telegram saučešća porodici preminulog i Oružanim snagama BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Željko Komšić - Avaz.ba

Duboko me rastužila vijest o smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka. U vlastitom, ali i u našem kolektivnom sjećanju general Divjak ostati će jedan od najvećih Bosanaca i Hercegovaca, i ljudi koji su u najtežim vremenima pokazali šta znači biti čovjek, i šta znači borba za dostojanstvo čovjeka“, naveo je Komšić.

On je naglasio kako će Divjakovo veliko i plemenito djelo ostati zapisano u modernoj historiji države Bosne i Hercegovine.

Domovina, sloboda, pravda, istina, poštenje i humanost, kao vrijednosti za koje se zalagao general Divjak danas su izgubile jednog od svojih najvećih zagovornika. Oni koji ostaju iza nas, u obavezi su da se poklone njegovom djelu i da ga izučavaju. Generale, hvala Vam na svemu što ste uradili za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu“, poručio je Komšić.

Jovan Divjak, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine preminuo je danas u Sarajevu je u 84. godini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh