Politika

Šefik Džaferović osudio crtanje kukastog krsta na smrtovnici Želimira Altarca Čička

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najoštrije je osudio sramotni čin crtanja kukastog krsta na smrtovnici Želimira Altarca Čička, na ogradi Jevrejske opštine u Sarajevu, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH javlja Anadolu Agency (AA).

Šefik Džaferović - N1info.com

“Ovo je uznemirujući govor mržnje i propagiranje zla kakvom ne smije biti mjesta u našem društvu. Pružam punu podršku Jevrejskoj zajednici u BiH i pozivam nadležne policijske organe da što prije otkriju vinovnike ovog sramotnog čina i privedu ih pred lice pravde”, naveo je Džaferović.

Legenda sarajevske muzičke scene Želimir Altarac Čičak preminuo je 27. marta u Sarajevu u 74. godini, a na smrtovnici na ogradi Jevrejske opštine u Sarajevu nacrtan je kukasti krst.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh