Politika

Budžet Općine Hadžići za 2021. godinu iznosi 13,1 milion KM

Na danas održanoj 5. sjednici Općinskog vijeća Hadžići većinom glasova usvojen je Budžet Općine Hadžići za 2021. godinu u iznosu od 13.145.071,00 KM.

Sjednica Općinskog vijeća Hadžići - PR / Haber.ba

Općinski budžet će biti razvojni s obzirom da je predviđeno da se na kapitalne projekte utroši nešto više od 6,8 miliona KM ili 52,33% ukupnog budžeta. Komisija za budžet, finansije i ekonomska pitanja smatra da je Budžet za 2021. godinu realan, a naročito kada se uzme u obzir stanje pandemije koje traje od marta 2020. godine i posljedice koje je ostavilo na ekonomiju.

Uz ovaj najvažniji dokument lokalne zajednice, vijećnici su većinom glasova usvojili i Program rada Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Hadžići za 2021. godinu. Program ima dva prioriteta, a to su stvaranje ambijenta za nova ulaganja kako domaćih tako i stranih investitora te rad na promoviranju solidarnosti i jedinstva među građanima. Ekonomski, privredni, kulturni i drugi aspekti djelovanja općinske izvršne vlasti će se održati na dostignutom nivou.

Sjednicom je predsjedavo Mirza Mušanović, a bilo je prisutno 26 vijećnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh