Politika

Irfan Čengić podnio ostavku

SDP-ov Irfan Čengić reagirao je na odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Irfan-Čengić-facebook

Prenosimo njegovu reakciju:

Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude.

Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade.

Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za Gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač, ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića.

Mnogi pitaju zašto moji privatni prijatelji nisu danas glasali, sa dva vijećnika sam blizak. Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi.

Izvinjavam se svim novinarima i građanima kojima danas nisam stigao odgovoriti iz opravdanih razloga.

Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi.

Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh