Politika

Oglasio se sudija o optužbi da je Mamiću rukom pisao upute za suđenje: Nije moj rukopis

Za Dnevnik Nove TV se oglasio prozvani Vekić koji je u telefonskom razgovoru rekao kako su te upute “vjerojatno falsifikat”

Objavljene su rukom pisane upute koje navodno Zdravku Mamiću sugeriraju kako da tokom sudskog postupka u Osijeku traži izuzeće predsjednika tog suda Zvonka Vrbana i suca Zorana Vekića, piše Index.hr.

Dnevnik Nove TV, koji je upute objavio, javlja kako Mamić tvrdi da ih je napisao upravo sudac Vekić uoči jednog od ročišta. U zahtjevu se između ostalog navodi da su se i Vrban i Vekić osobno sastajali s Mamićem, zbog čega su suci pristrani.

Za Dnevnik Nove TV se oglasio prozvani Vekić koji je u telefonskom razgovoru rekao kako su te upute “vjerojatno falsifikat”.

– To nije moj rukopis i ne znam čiji je. Nema potrebe za komentarom. Neka vještače – poručio je Vekić.

Je li riječ o Vekićevu rukopisu, Vrban će provjeriti s onima koje već ima u sudskom spisu.

– Čini mi se da ovo nikada nije ugledalo svjetlo dana, kako je isplivalo, nek Bog zna, ali mislim da bi o tome trebalo pitati druge aktere slučaja – smatra Mamićev advokat Veljko Miljević,piše Avaz.

Reagirao je i prvi čovjek osječkog suda koji je kratko rekao da je više puta traženo njihovo izuzeće, što nije i provedeno u djelo.

Provjerit će je li na uputama riječ o Vekićevom rukopisu usporedbom s rukopisom na ostalim spisima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh