Politika

Mirsad Hadžikadić – reakcija na skandalozne izjave ambasadora Kalabuhova

Vaša ekselencijo amabasadore Kalabuhov,

Mirsad Hadžikadić - Mirsadhadzikadic.ba

Obzirom na Vašu izjavu od 18. marta 2021. godine, da će Rusija reagirati ukoliko se Bosna i Hercegovina približi ulasku u NATO, zato što će Moskva takav potez smatrati neprijateljskim činom, izražavam snažno protivljenje i protest protiv ovakve neprihvatljive pozicije Ruske Federacije.

Kao jedan od pet svjedoka koji je potpisao Okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, Ruska Federacija bi se trebala suzdržati od ovakvih i sličnih eklatantnih kršenja vladavine zakona u našoj državi, što znači, u ovom konkretnom slučaju, Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine koji je rezultat širokog nacionalnog konsenzusa i usvojen je u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Činjenicu da Ruska Federacija protestuje protiv izričite odredbe jednog od važećih državnih zakona Bosne i Hercegovine, smatram neprijateljskim činom Ruske Federacije.

Ovim putem pozivam institucije Ruske Federacije da građanima i institucijama naše države upute javno izvinjenje za ovakve i slične skandalozne izjave, kao i da se suzdrže od sličnih neprijateljskih aktivnosti prema Bosni i Hercegovini u budućnosti.

Mirsad Hadžikadić,
Predsjednik Platforme za progres


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh