Politika

Kabinet Novalića: “Neka Forto prestane samo pričati i počne raditi svoj posao”

Umjesto što okolo optužuje sve druge da ne rade, baveći se populizmom i PR-om…

Fadil Novalić - Fokus.ba

Situacija s pandemijom koronavirusa je više nego ozbiljna, posebno u Kantonu Sarajevo, i zato je krajnje vrijeme da premijer Forto prestane pričati i preduzme konkretne korake, koristeći sve resurse koje ima na raspolaganju, umjesto što okolo optužuje sve druge da ne rade, baveći se populizmom i PR-om, saopćeno je iz kabineta premijera Federacije BiH Fadila Novalića nakon pisma premijera Kantona Sarajevo Edina Forte u kome je tražio da se pokrene pitanje krivične odgovornosti entitetske i državne vlasti.

Premijer Novalić je danas detaljno objasnio zastupnicima Federalnog parlamenta šta Vlada Federacije konkretno radi u ovoj situaciji, od ekonomskih mjera do nabavke vakcina. Svaki konkretan prijedlog premijera Forte će podržati premijer Novalić, svjestan teške situacije u kojoj su se našli građani Sarajeva, a Vlada Federacije nastavlja raditi na svim mjerama koje će građanima Federacije olakšati i pomoći da prebrode nastalu tešku situaciju, među kojima prioritetno nabavku vakcina kako bi što prije krenuli s imnizacijom i zaustavili dalje širenje pandemije – navodi se u reakciji, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh