Politika

NSRS danas o radu OHR-a, obraća se Dodik

Danas u 12 sati posebna sjednica NSRS o ocjeni rada visokog predstavnika.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Narodna skupština Republike Srpske danas će, na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, održati posebnu sjednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti – ocjena rada visokog predstavnika, primjena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

Dodik će imati i uvodno izlaganje o predloženom dnevnom redu i ističe da se odluke Narodne skupštine, koja predstavlja Republiku Srpsku, moraju uvažavati.

Dodik kaže da, ako ponovo bude nametnuta priča o izboru visokog predstavnika, Srpska ne može da prihvati nikoga ko nije izabran u skladu sa Aneksom 10, a da bi tako bilo, između ostalih, moraju da pitaju i Republiku Srpsku.

A pošto nas ne pitaju, tražićemo od Srbije da se jasno izjasni oko toga, i od Hrvatske i FBiH. I sada imate situaciju -Srpska je za ukidanje OHR, Srbija je za ukidanje OHR-a, Hrvatska isto. U Federaciji pola političke strukture je za ukidanje OHR-a to su Hrvati, a na nivou BiH 2/3 strukture vlasti je za ukidanje OHR-a, to su Srbi i Hrvati, samo Bošnjaci nisu – naveo je Dodik, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh