Politika

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH obilježila Dan nezavisnosti BiH

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH danas je na šehidskom mezarju Kovači, učenjem Fatihe i minutom šutnje prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću, obilježila Dan nezavisnosti BiH.

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH obilježila Dan nezavisnosti BiH - PR / Haber.ba

Delegaciju je predvodio politički direktor SBB-a Anis Krivić, koji je kazao da je rahmetli Alija Izetbegović, kao prvi predsjednik RBiH, ličnost koja simbolizira Dan nezavisnosti naše države i da je zbog toga delegacija SBB-a odlučila da na ovaj dan oda počast rahmetli predsjedniku.

U delegaciji su bili federalni ministri, općinski vijećnici, dolegati u domu naroda, predstavnickom domu FBIH, zastupnici u Skupstini KS, bivši ministri u Vladi KS…

  • Kovači, kao i mnogobrojni bijeli nišani i crni križevi na drugim mezarjima i grobljima širom države, svjedoče i podsjećaju nas na period kad je BiH morala da odbrani svoju nezavisnost. Umjesto da je u miru slavila taj dan i sve dane koje su uslijedili, nažalost, naši država i građani su se braniti od oružane agresije. Iako smo se izborili za nezavisnu, suverenu i državu koja će biti dio EU i NATO saveza, nažalost, i danas se borimo za to da 1. mart bude ponos za cijelu državu, u svim dijelovima, za sve Bosance, Bosanke, Hercegovce i Hercegovke. Stoga, SBB, kao jedan od ključnih politčkih faktora u očuvanju 1. marta i nezavisnosti, želi sretan i ponosniji 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, svim patriotima, svim ljudima koji poštuju našu domovinu i koji doprinose njenom razvoju – rekao je politički direktor Anis Krivić.

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH obilježila Dan nezavisnosti BiH – PR / Haber.ba

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH obilježila Dan nezavisnosti BiH – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh