Politika

Čampara pozvao na reakciju pravosuđe i međunarodnu zajednicu zbog ‘prodaje’ MUP-a BPK

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara reagovao je povodom snimka koji je na jučerašnjoj sjednici Skupštine BPK obznanio zastupnik SDA Nijaz Musić, a na kojem se nudi 30.000 KM za smjenu ministrice unutrašnjih poslova BPK i “prodaju MUP-a” SDA-u.

Aljoša Čampara - Twitter

“Pozivam pravosudne organe da u najkraćem mogućem roku utvrde da li postoji elemenata krivičnog djela u objavljenom materijalu. Trgovina Ministarstvom unutrašnjih poslova o kojoj smo čuli na snimku koji se pojavio prvo na sjednici, a potom i u medijima, je bagateliziranje i nipodaštavanje države i njenih institucija. To je sramna slika naše stvarnosti”, navo je Čampara u izjavi povodom ovog slučaja..

Sigurnosni sistem, dodaje, u potpunosti treba bit neovisan od politike.

“Objavljeni snimak nažalost pokazuje da i dalje postoje težnje političkih stranaka da stave policiju pod svoju kontrolu. To je možda prihvatljivo u autokratskim sistemima, ali ne i u demokratskoj Bosni i Hercegovini. Kao što sam i ranije govorio, naše težnje nisu represivni režimi već Evropska unija i NATO. Nezdrava su i korumpirana društva ona u kojim politika upravlja policijom. Pozivam predstavnike međunarodne zajednice da poseban fokus stave na pokušaje politizacije sigurnosnog sistema u BiH, a našim policajcima poručujem da nastave časno i pošteno raditi svoj posao, poštujući zakone, a ne političke naredbe”, rekao je Čampara, prenosi nap.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh