Politika

Ukrajinski mediji o Dodiku: “Ne govori istinu, ambasada insistira na vraćanju ikone!”

Izjava Milorada Dodika prilikom izlaska iz bolnice kako je afera s ikonom izmišljena popraćena je i u ukrajinskim medijima, koji cijelu aferu vide kao veliki skandal.

Milorad Dodik - Istokrs.com

Treba naglasiti da njegove riječi nisu istinite, jer ukrajinska ambasada javno inzistira na vraćanju ikone“, navodi Evropjeskaja Pravda.

Oni pišu kako je Dodik ponovio prethodnu izjavu da je riječ o porodičnoj ikoni koja pripada nekom iz Republike Srpske, ali da je Ambasada Ukrajine izjavila da nije primilo nikakve popratne dokumente o zakonitosti premještanja ikone na teritorij Bosne i Hercegovine.

Dodik je danas kazao kako je “ikona na sigurnom” te da vlasti Ukrajine nisu tražili ikonu.

Izmislili ste priču, ambasador Ukrajine je rekao da je sve na bazi medijskih izvještaja i mediji su napravili aferu. Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću pozvati ljude koji su mi dali ikonu i javno ću im to vratiti, a oni nek dalje rješavaju“, kazao je on, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh