Politika

Uskoro glasanje o smjeni Vijeća ministara BiH, ali i zamjenika ministra koji je ilegalno priređivao igre na sreću

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održat će 11. januara 2021. godine redovnu sjednicu.

Zastupnički dom Parlamenta BiH- N1

Na dnevnom redu naći će se zahtjev poslanika Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić, Damira Arnauta, Nermina Nikšića, Saše Magazinovića, Zukana Heleza i Nade Mladine za iniciranje glasanja o nepovjerenju Vijeća ministara BiH.

Pored ove inicijative poslanici će imati priliku i da se izjasne o odvojenom zahtjevu poslanika Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Mire Pekić, Branislava Borenovića, Nermina Nikšića, Zukana Heleza, Saše Magazinovića, Nade Mladine, Dženana Đonlagića, Zlatana Begića, Envera Bijedića, Vlatka Glavaša, Jasmina Emrića, Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta za iniciranje glasanja o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH (smjena zamjenika ministra civilnih poslova BiH). Zatražena je smjena zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića iz Ujedinjene Srpske zbog, kako su naveli, ilegalnog priređivanja igra na sreću.

“Republička uprava za igre na sreću saopćila je, 14.decembra 2020. da su inspektori ove uprave otkrili ilegalno priređivanje igara na sreću na terminalu za elektronske igre, automatima za igre na sreću, kao i neovlašteno priređivanje kladioničarskih igara na sreću u automat klubu ‘Bet in’ u Zvorniku, koje je organizovalo privredno društvo ‘Bingo trade’ Šamac, kojem je zbog učinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog. U registru privrednih subjekata, kao vlasnik ‘Bingo tradea’ iz Šamca naveden je Siniša Ilić, aktuelni zamjenik ministra civilnih poslova, dok su cafe barovi ‘Bet in’ u Zvorniku, Bijeljini, Osmacima i Brčko distriktu registrovani kao vlasništvo ‘Bingo tradea’ iz Šamca”, piše u zahtjevu za smjenu, prenosi pressmedia.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh