Politika

Konaković odgovorio na prozivke: Smetaju vam difovci, a ne smetaju ljudi bez diploma

Nakon što su zvanično objavljena imena i prezimena budućih ministara u Vladu Kantona Sarajevo krenule su i reakcije.

Jedna od zamjerki strankama “Četvorke”, prije svega Narodu i Pravdi, jeste da je nekoliko ministara završili DIF odnosno Fakultet sporta i tjelesnog odgoja.

Naime, čak tri ministra imaju diplomu ovog fakulteta – Samir Avdić (ministar kulture i sporta), Adnan Delić (ministar privrede) te Omer Osmanović (ministar za boračka pitanja).

Na ove prozivke reagirao je Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini KS.

“Magistar menadžmenta u sportu bit će na čelu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo vodit će borac, specijalac. Nagrađivan za hrabrost tokom odbrane od agresije na BiH. Doktorirao je menadžment na FASTO. Difovac. Na čelu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo bit će čovjek kojeg je 20.000 glasača u najmnogoljudnijoj opštini u KS vidjelo kao načelnika. Menadžera. Dolazi iz realnog sektora”, napisao je Konaković.

On je naveo da SDA vodi kampanju protiv Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ovih dana

“Fakulteta koji je dio UNSA, minimizirajući kompletnu profesiju, sam fakultet i Univerzitet.
Bio sam na čelu Vlade KS kao “difovac”. Nije to smetalo da me predlože, samo sam tad bio SDA kadar. Kad si SDA, ne smeta. U toj Vladi je obrazovanje vodio “difovac”. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova je bio “difovac”, “nastavnik fizičkog”. Trojica nas bilo u Vladi, i sad su trojica, samo smo bili bolje raspoređeni u prvoj formaciji, imali smo poziciju premijera. Moju su diplomu na FASTO u dvodnevnom nadzoru kontrolisali inspektori po nalogu šefova iz SDA. Ispit po ispit, prijavu po prijavu. Na temelju laži koje su kreirali mediji bliski rezimu kako sam fakultet završio neregularno i mimo procedura. Sve je naravno bilo regularno, imam taj inspekcijski nalaz. Menadžment u sportu na FASTO nije zvanje kojim postajete “nastavnik fizičkog”. Ozbiljan nastavni plan, ozbiljni profesori i program koji proizvodi ozbiljan kadar”, naveo je Konaković.

Dodao je da je mnogo kadrova iz SDA došlo sa našeg fakulteta.

“Sve njih zajedno ponižavate. Može kad si SDA i premijerska funkcija “nastavniku fizičkog”, može na čelo OSA-e sa kupljenom diplomom, možeš biti gradonačelnik koji kaže da je diplomirao na UNSA, a ispostavi se da je ipak u Travniku. Može i bez formalnog znanja i zvanja, ako “znas s narodom”. A ne može magistar menadžmenta u sportu na čelo ministarstva sporta. E to je naša razlika, mi se protiv vaših aršina borimo. Aršina po kojim možeš sve ako si član SDA. Samo vam neko treba javiti da vam je taj koncept pao, vidim da još niste shvatili. A mi smo tek krenuli. I ima malo veze ta sportska energija u borbama koje protiv vas vodimo”, naveo je Konaković, prenosi raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh