Politika

Vojin Mijatović: “Ja sam i Srbin i Bosanac”

Vojin Mijatović potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sinoć je gostovao na FACE TV-u kod Senada Hadžifejzovića.

Vojin Mijatović - Screenshot

Mijatović je kazao na samom početku Senadu da mu je nešto puno Srba u gostima, te da je vrijeme da bude jedan koji je Bosanac, na šta je Senad pitao da li je on Srbin.

“Ja sam i Srbin, ali i Bosanac”, rekao je on.

Mijatović je prvi rekao da nema zastave države BiH na sastanku Lavrova i Dodika i prvi poručio Komšiću i Džaferoviću: Otkažite susret s Lavrovom, te je prvi koji je pozvao SIPA-u, OSA i Tužilaštvu BiH da istraže odakle je došla ikona koju je Dodik poklonio Lavrovu.

Nije ovo prvi put Miloradu Dodiku da ne poštuje BiH. Ono što je posebno čudno da ni Željko ni Šefik nisu znali koji je protokol, postavlja se pitanje da nismo reagovali tada kao SDP i ja kao potpredsjednik da li bi oni reagovali kako su reagovali. Na kraju ovo je jedina ispravna reakcija, te smo konačno pokazali da je ovo jedna nezavisna zemlja, te da se mora znati red kada dolazite kao gost“, poručio je Mijatović.

On smatra da mi moramo prvo našim Lavorvima kazati “Njet”, pa onda ovim velikim Lavorvima.

Mijatović je kazao da je Milorad Dodik krenuo u političko samospaljivanje.

Dodik se pokazao kao odličan igrač i Rusije i Amerike. Dobro on isporučio šta traže i jedni i drugi. Evidentno je da američka administracija ima značajan politčki dominantan uticaj u BiH, a da Rusi imaju neku drugu vrstu interesa. Hajde da ne mistifikujemo taj ruski interes, nego pojedinih oligarha koje Dodik zastupa očigledno.

Mi nismo doživjeli investiciju zvanične Rusije, već poprilično sumnjivih investicija, raznoraznih oligarha iz Rusije s kojima je Dodik viđan. On je sada korisni idiot ruske spoljne politike, čisto da smeta Amerikancima i EU. A onda i ovi u Sarajevu koji su sa njim u koaliciji, koji kao brane BiH od Rusije. Naš narod nema da jede zato što mi krademo, a ne ni Lavrov ni Putin. Upravo su u koalicji ti koji poginuše za zaštitu, a čine većinu na raznim nivoima“, kazao je Mijatović, prenosi “Radio Sarajevo“.

Pogledajte ostatak gostovanja Mijatovića na FACE-u.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh