Politika

KO SDP BiH podržao Štetu, Čičića i Vranića za ministre u Vladi KS

Tri četvrtine Kantonalnog odbora SDP-a od 60 članova sinoć je podržao prijedlog Kadrovske komisije SDP BiH za ministre u Vladi Kantona Sarajevo.

Tako će SDP BiH u Vladi KS imati Adnana Štetu, ministra saobraćaja, Davora Čičića, ministra finansija i Harisa Vranića ministra zdravstva.

Šteta je bio ministar saobraćaja u Vladi Šestorke, Čičić je direktor u Sarajevskom kiseljaku, a Vranić je član Upravnog odbora Opće bolnice “Prim dr. Abdulah Nakaš” i profesor na više fakulteta.

Ukoliko mandatar Edin Forto danas preda imena kandidata za ministre sjednica Skupštine KS na kojoj će biti imenovana Vlada KS mogla bi biti održan 30. decembra. No, ukoliko se to i ne desi i listu predaju neki drugi dan, sjednica bi mogla biti pomjerena za 3. januar, prenosi Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh