Politika

Bakir Izetbegović: “Ljubomorni su na Sebiju, za godinu dana je napravila uspjeh kakav drugi nisu za 20 godina”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović govorio je o političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, ali i brojnim aferama koje potresaju SDA.

Bakir Izetbegović - BHRT.ba

Visoki funkcioneri SDA poput Alme Čolo, Edhema Bičakčića, Denisa Zvizdića, Semira Efendića i brojnih drugih javno su poručili kako smatraju da bi se Sebija Izetbegović trebala povući s političke scene.

Bakir Izetbegović, inače suprug Sebije Izetbegović, mišljenja je kako oni nisu upravu i da je njegova supruga postigla mnogo u SDA tačnije da je za „godinu dana napravila uspjeh kakav oni (neki u SDA) nisu za deset ili dvadeset godina“ te da su u suštini svi ljubomorni na Sebiju Izetbegović jer – za razliku od nje – oni nemaju „politički damar i harizmu“.

Treba poštovati žene, njihovu jednakost, prevazići balkanski mentalitet i odnos po kom muž ženi naređuje šta će uraditi, ili neće uraditi. Sebija Izetbegović je slobodna i realizovana osoba, svoje odluke donosi sama, pa će i u ovoj situaciji svoju odluku donijeti sama, izjavio je Bakir Izetbegović prenosi “Crna-Hronika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh