Politika

Adnan Delić o novoj funkciji: “Neću biti političar velikih obećanja”

Kandidat “Četvorke” za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić prihvatio je ponudu nove većina da preuzme funkciju ministra privrede KS.

Adnan Delić - Facebook

Istakao je kako ovu odluku nije prihvatio sam već da mu je “povjerenje sa 20 hiljada unutar jedne općine u KS mi potvrdilo ispravnost odabranog smjera djelovanja a i nametnulo obavezu da to ukazano povjerenje ispoštuje“.

Naša predizborna kampanja je rekla sve i ja ću se držati onoga što jesam bez stavljanja u fokus ičega osim čovjeka. Obzirom da sam najviše radio na izradi privrednih rješenja i najviše pažnje polagao privrednim temama tokom kampanje, smatram da će mi taj pristup biti olakšica u iznalaženju rješenja za mnoge izazove koji su ispred nas u privrednom sektoru. S direktnim posljedicama pandemije i već ranijim izazovima u privrednom sektoru bit će ozbiljan posao kreirati pogodan privredni ambijent, podržati firme i preduzetnike u Kantonu Sarajevo u svakodnevnoj borbi i olakšati njihove uslove za rad kao i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti“, napisao je Delić.

Navodi kako “neće biti političar velikih obećanja i nedovoljnog rada” već da će “uvijek biti od onih koji će se truditi ukazano povjerenje i legitimitet opravdavati maksimalnim zalaganjem, konkretnim rješenjima i mjerljivim radom“.

Svim kolegicama i kolegama, ministrima kao i premijeru Vlade KS želim uspješnu koordinaciju, sinergijski pristup uključivanja građana u proces odlučivanja i u konačnici, nadam se da će ohrabrujuća atmosfera u novom sazivu Vlade KS svojim angažmanom doprinjeti boljem razvoju KS na svim poljima. Želio bih se zahvaliti još jednom građanima koji su mi dali legitimitet a i strankama Četvorke na povjerenju za novu ulogu. Mi planiramo, a Bog određuje šta je za nas bolje. Acta non verba“, poručio je budući ministar privrede KS.

Podsjetimo, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je, gostujući u “Danu uživo”, otkrio za “N1” da će upravo Delić obnašati tu funkciju te da je dobio jednoglasnu podršku.

Dragi građani,

Ovim putem vas želim obavijestiti da sam danas zvanično prihvatio kandidaturu ministra privrede u…

Objavljuje Adnan DelicSrijeda, 9. prosinca 2020.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh