Politika

Ćamil Duraković: “Bego Bektić je bio prva osoba koja je slavila pobjedu Grujičića”

“To je samo jedan segment pritužbi koje smo mi poslali u proteklom periodu. 2016. smo ukazivali na slične stvari. Imamo različite informacije i pritužbe”, kazao je za “N1” Ćamil Duraković nakon akcije i hapšenja jutros u Srebrenici.

Ćamil Duraković - Twitter

U periodu kada sam imao otpor od političkih partija, insistirao sam ga taj čovjek bude načelnik odjeljenja. Prva osoba koja je slavila pobjedu Mladena Grujičića 2016. bio je upravo Bego Bektić koji tada, nije se ni slutilo, da će biti predsjednik SDP-a“, kazao je

Tada kreću konflikti, sa osobom kojoj smo pomogli da se afirmira. Od osobe koja je činila sve da bude bliža Grujičiću, nego bilo kojoj bošnjačkoj strukturi“.

Kazao je šta najviše zamjera SDP-u, piše “N1“.

To zamjeram SDP-u kada smo ukazivali da čovjek otvoreno likuje nad pobjedom Grujičića. Tada smo znali kakva je ličnost u pitanju i onda je on kroz posao u Opštini širio krug Bošnjaka koji nekada podlegnu pritiscima“.

Ovo su krivična djela preko kojih neko želi dobiti izborni rezultat koji nije legitiman. Ne treba mi mandat ako su izbori nelegitmni i nepravični. Mi samo želimo pravičan izborni proces“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh