Politika

Ovo je otac Draška Stanivukovića – Dragan Stanivuković jedan je od najuspješnijih biznismena u BiH

Draško Stanivuković postao je najmlađi gradonačelnik u historiji Banjaluke.

Draško Stanivuković - DW

Novinari iz Hrvatske nedavno su boravili u vili Dragana Stanivukovića, gdje su napomenuli kako je Draškov otac jedan od najuspješnijih biznismena u BiH.

Prema pisanju portala “Capital.ba” otac poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića 2018. godine napustio je biznis sa dopunama za mobilne telefone. Iako je držao oko 65 posto tržišta Srpske Dragan Stanivuković je prodao firmu „Financ“ koju su posljednjih godina često spominjali politički protivnici njegovog sina u Skupštini grada Banjaluka.

Stanivuković je svojih 45 posto udjela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM.

Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam ja godinama stvarao sa svojim partnerima i ne poslujemo sa državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito. Pozivam sve njegove političke protivnike i njihove članove porodica da se, ako su dosljedni, odreknu biznisa, posebno jer su njihovi usko povezani sa državnim budžetom, institucijama i preduzećima”, rekao je Dragan Stanivuković 2018. godine za Capital, te dodao tada da će prodati i svoju drugu firmu u Banjaluci čija je osnovna djelatnost prodaja auto-dijelova, prenosi “Novi“.

05.02.2020. godine portal Capital.ba objavljuje kako su Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ prezeli dio akcija u firmi „Meridian“ čime su postali vlasnici skoro 80 posto tog banjalučkog špediterskog preduzeća.

Stanivuković, Šobot i Roguljić udružili su se sa „Mikrofin osiguranjem“ te imali 71,2 posto akcija u „Meridianu“, nakon čega su objavili ponudu za preuzimanje ostatka akcija.

„Za vrijeme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 8,2 posto akcija koje je ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio“, navedeno je u Izvještaju o preuzimanju.

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 posto akcija „Meridiana“.

19.6.2020. portal Indikator javlja kako je Dragan Stanivuković prodao svoje dionice u Meridianu.

“Anđelko Šobot povećao je vlasništvo u banjalučkom preduzeću Meridian na 73,8 posto izvještava Indikator.ba.

Šobot je kupio akcije koje je prodao Dragan Stanivuković, otac poslanika Partije demokratskog progresa Draška Stanivukovića, a koji je posjedovao 13,2 posto akcija. Posao je obavljen 12. juna na Banjalučkoj berzi, a bio je vrijadan 644.000 KM.”

Dragan Stanivuković – Screenshot

Draško Stanivuković – Screenshot

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh