Politika

KOLEGIJ SDA ZASJEDA DANAS U SARAJEVU: Evo o čemu će razgovarati

Zvizdić je za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uvjetovan ostavkama pojedinaca zbog kojih je SDA doživjela brutalan poraz na izborima.

Bakir Izetbegović - N1info

O aktuelnoj političkoj situaciji, kao i rezultatima lokalnih izbora, danas će se razgovarati u Sarajevu na sjednici Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA).

Međutim, ono što je zasigurno jeste da će jedna od tema biti i žestoki unutarstranački sukobi između lidera SDA Bakira Izetbegovića i potpredsjednika ove stranke Denisa Zvizdića. Izetbegović je za medije kazao da potencijalni izlazak Denisa Zvizdića poredi s ranijim odlascima, koji nisu, kako on kaže, nanijeli štetu ovoj stranci, javlja Oslobodjenje

S druge strane, Zvizdić je za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uvjetovan ostavkama pojedinaca zbog kojih je SDA doživjela brutalan poraz na izborima.

Pojedinci su zatražili njegovo isključenje iz stranke. No, njega je na poziciju potpredsjednika izabrao Kongres među 20 kandidata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh