Politika

Šarović: Sramna izborna krađa u Bosanskom Novom, hitno poništiti izbore za cijelu općinu

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je u Bosanskom Novom, u mjestu Suhača, danas ponovo došlo do krađe glasova kao i na dan izbora, zbog čega su izbori u tom mjestu prethodno poništeni.

Mirko Šarović - RTVBN.com

Međutim, napravljen je isti scenarij podmetanja falsifikovanih glasačkih listića. Na sceni je krađa neviđenih razmjera. Na glasačkom mjestu je ubačeno 200 unaprijed pripremljenih glasačkih listića. Ovo je odgovornost opštinske izborne komisije i nastavak krađa koje su trajale tokom čitavog izbornog procesa”, naveo je Šarović.

Pozvao je da se u taj slučaj hitno uključe MUP i Centralna izborna komisija.

“Ovo su sramne stvari koje se po drugi put dešavaju. Nevjerovatna drskost i naočigled naših posmatrača koji sve preduzimaju da se ponovljeni izbori provedu regularno”, poručio je Šarović,piše Pressmedia

Dodao je da će tražiti od CIK-a ponavljanje izbora za cijeli Bosanski Novi, te da učesnici u nazokonitostima budu procesuirani i isključeni iz daljnjeg izbornog procesa, saopćeno je iz SDS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh