Politika

Sarajevska SDA donijela tri zaključka nakon izbornog kraha

Kantonalni odbor SDA Sarajevo održao je jučer sjednicu kolegija, proširenu sa kandidatima za načelnike, i donio tri zaključka.

SDA - N1info.com

Nakon izbornog kraha u Kantonu Sarajevo i uvjerljivih poraza kandidata za načelnike Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Ilidže, doneseni su sljedeći zaključci:

1. KO SDA Sarajevo česitita izabranim načelnicima i vijećnicima u Kantonu Sarajevo, u uvjerenju da će raditi u interesu građanja i svojih opština i lokalnih zajednica.

2. Pozivamo na poštivanje izbornih rezultata, od strane svih političkih stranaka, i očuvanje digniteta izbornog procesa.

3. KO SDA Sarajevo će uraditi sveobuhvatnu analizu izbornih rezultata u Sarajevu i na osnovu njih donijeti adekvatne odluke i odrediti pravce djelovanja o čemu ćemo izvijestiti članstvo i javnost.

Podsjetimo jučer je Fikret Prevljak, koji je bio kandidat za načelnika Općine Ilidža, najavio je za Klix.ba da će ponuditi ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh