Politika

Kamion sa izbornim materijalima napustio Ilijaš, sutra ponovo prebrojavanje glasova

Općina Ilijaš je jedina čiji se glasovi još nisu prebrojali, a imamo skoro najmanje biračko tijelo, rekao Dovadžija

kamion - avaz

Kamion sa izbornim materijalom napustio je Ilijaš te se uputio prema Glavnom centru za brojanje. Članovi i simpatizeri stranke Narod i pravda razilaze se ispred zgrade Općine Ilijaš zajedno sa kandidatom za načelnika “četvorke” Amarom Dovadžijom i predsjendikom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem.

Dovadžija je ranije za “Avaz” rekao da im ne vjeruju i da traže da se ponovo prebroje svi listići.

– Općina Ilijaš je jedina čiji se glasovi još nisu prebrojali, a imamo skoro najmanje biračko tijelo. Sinoć već u 9 sati smo znali da imamo prednost od oko 300 glasova, da bi nakon prebrojavanja sa zadnjeg biračkog mjesta Lješevo ta prednost spustila na 43. Rekli smo da nije problem. Nije problem ni iznenađujućih 800 nevažećih na sedam hiljada birača. Ali danas imamo problem da Općinska izborna komisija želi prebrojati samo 7 vreća sa 6 izbornih mjesta gdje sam ja pobjednik, a mi im ne vjerujemo i tražimo da se prebroje svi listići – rekao je Dovadžija.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković za “Avaz” je komentirao današnje skupove ispred zgrada Općine Ilijaš i Općine Novi Grad koji još uvijek traju.

Kako nam je rekao riječ je o spontanom okupljanju građana koji ne žele da svjedoče još jednim izbornim prevarama.

– U Ilijašu je Amar Dovadžija pobijedio. Trebalo je da se te kese odnesu u CIK sa materijalom, a oni su to počeli prolongirati i zatekli smo SDA-ovce kako su pokušali ući u prostor gdje se drži izborni matreijal. Naš momak koji je ovlašteni posmatrač je to zaustavio i držimo stražu od sinoć. Čitav dan su pokušavali da raziđu građane, a da oni pokradu. Naravno, ljudi se ne povlače i okupljanje je spontano – rekao je Konaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh