Politika

Milorad Dodik: “Imamo skupštinsku većinu u Banjoj Luci, Stanivuković neće imati našu podršku”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ustvrdio je na konferenciji za medije u Banjoj Luci da će njegova stranka s koalicionim partnerima formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci i Bijeljini. Također, poručio je da Draško Stanivuković neće imati podršku ove stranke.

Milorad Dodik - Danas.rs

Koalicioni sporazum potpisali su u Banjoj Luci SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, DNS i Socijalistička partija, dok su sporazum odbili potpisati iz SPS-a.

“Koalicioni partneri će sada odlučiti šta će biti s njima. To znači da će, ukoliko ne odlučimo da ih prihvatimo u većinu u gradu, svi njihovi kadrovi u roku od 24 sata biti eliminisani iz bilo kojeg mjesta gdje je nadležnost vlade. Dakle, oni koji ne budu u gradskoj skupštini, neće biti ni u republičkoj. Ukoliko većina bude za to da se sačeka Selakov (SPS op.a.) potpis sačekat ćemo, ako ne bude tako, sve će biti riješeno za 24 sata”, poručio je Dodik.

Istakao je da su građani glasali i dali blizu 70 posto glasova za skupštinsku većinu u Banjoj Luci i da će ona imati potpuni legitimitet.

“Na izvršnom nivou ćemo imati određene probleme, ali ćemo naći način za funkcionisanje. Naša partija je ostvarila dobar rezultat, mrlju na to je stavila Banja Luka, ali konsolidovali smo se i pregrupirali. Očekujemo više od 43 načelničke pozicije, ali 41 je sigurna”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je čestitao svima koji su pobijedili na izborima rekavši da su oni bili fer i pošteni.

“Na sjednici u 15 sati ćemo analizirati situaciju u Banjoj Luci, sumnjamo u ponašanje koalicionih partnera, prikupljamo dokaze. Igor Radojičić je jedan od najboljih gradonačelnika u historiji grada, unosio je energiju, znanje, kontakte. Novi gradonačelnik neće imati našu podršku, a ona je važna za grad. Skupštinska većina će nastaviti projekte”, zaključio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh