Politika

Obrat u Ilijašu: Fazlić (SDA) prešao u vodstvo ispred kandidata “Četvorke”

I dalje je neizvjesno ko će biti načelnik Općine Ilijaš, iako je kandidat “Četvorke” Amar Dovadžija sinoć proglasio pobjedu nad Akifom Fazlićem iz SDA.

Akif Fazlić - Vijesti.ba

U sinoćnjoj objavi na svom Facebook profilu, Dovadžija je proglasio pobjedu.

“Obavještavam Vas da do ovog trenutka poznati rezultati govore da sam načelnik Općine Ilijaš sa prednošću koju bivši načelnik Fazlić Akif skoro ni matematički ne može dostići”, napisao je Dovadžija.

Međutim, jutros je ostao iznenađen, te se ponovo oglasio na Facebooku, istakavši da i dalje nema zvanične potvrde.

Sinoć smo pobijedili, ali ‘iznenada’ je došlo do kašnjenja rezultata sa biračkog mjesta Lješevo b, nakon kojeg je došlo do značajnog smanjenja razlike, ali i dalje ja vodim za 43 glasa. Zašto se odugovlači? Završene dosta veće općine od Ilijaša. Inače, dva ključna čovjeka općinske izborne komisije su iz Lješeva, Fazlić V. i Masnopita N.“, napisao je Dovadžija.

Prema posljednjim preliminarnim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Akif Fazlić trenutno vodi sa 3.808 glasova (51,25 posto), dok Dovaždija ima 3.622 glasa (48,75 posto), prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh