Politika

Stevanović: “Šta smo naučili od ovih izbora”

Jutro poslije izbora koji su donijeli niz promjena nižu se reakcije.

Dr. Dragan Stevanović - Pressmedia.ba

Dr. Dragan Stevanović ističe da sporo, teško ali moguće je mijenjati.

Učimo da biramo sluge a ne gospodare. Učimo da različiti, koji se ne slažu u mnogim stvarima mogu biti zajedno uz dobar program. Učimo da je važno istovremeno mijenjati i u Sarajevu i u Banjaluci, nadam se za mjesec dana i u Mostaru.

Učimo da imaš izbor, godinama trpiti bahatost vlasti ali boriti se i suprotstavljati ili šutiti, trpiti i uzimati ostatke sa trpeze vlastodržaca. Učimo!

U narednom periodu moramo naučiti da nikome apsolutno ne dajemo apsolutno povjerenje, pratit ćemo novoizabrane, na vrijeme reagovati i sve manje ćemo dopuštati da se bilo ko osili na vlasti.

Građani naučili smo da svaki dan pratimo šta nam izabrane sluge rade i nećemo dozvoliti da od sluga postanu loši gospodari. Izabranima čestitke i želje za uspješan rad”, napisao je dr. Stevanović, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh