Politika

Dizdar: “Ovaj izborni rezultat dobar uvod u ono šta slijedi 2022. godine”

Sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je večeras na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da su ostvarili veliki izborni uspjeh.

SDP BiH - Vijesti.ba

Socijaldemokratska partija BiH je u 15. novembar ušla sa šest načelničkih pozicija, iz ove noći izlazimo sa još šest načelničkih pozicija i pozicijom, to je već izvjesno, gradonačelnika Sarajeva. Sada možemo reći da je SDP BiH zadržao sva načelnička i gradonačelnička mjesta koja je do sada imao – naveo je Dizdar.

Osvojili smo, dodao je on, zajedno sa strankama ‘četvorke’, pozicije načelnika općine Centar, Novo Sarajevo, Ilidže i Ilijaša.

Također, SDP BiH je samostalno osvojio i poziciju gradonačelnika Goražda – kazao je Dizdar.

Istaknuo je da je SDP BiH „na velika vrata ponovo ušao u Hercegovinu“, jer su osvojili poziciju načelnika Jablanice.

Također, ono što je za nas jako bitno, kao partija koja baštini socijaldemokratiju, koja je partija svih građana BiH, izvjesno je da smo osvojili više odborničkih pozicija u RS-u. Također smo osvojili vijećničke pozicije u zapadnoj Hercegovini, u Grudama…– kazao je Dizdar.

Po njegovim riječima, Socijaldemokratska partija je obećala dosljednost, „ostali smo dosljedni i sada svi zajedno žanjemo rezultate tog našeg obećanja koje smo dali građanima i građankama BiH“.

Ovaj izborni rezultat smatramo dobrim uvodom u ono šta slijedi 2022. godine – zaključio je Dizdar, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh